Vi gillar KiCad och vi tror att du kommer att gilla KiCon 2019

Det är ingen hemlighet att vi är stora fans av EDA-programvaran med öppen källkod, KiCad (se här, här och här). Därför är Digi-Key stolt sponsor av KiCon 2019 26-27 april i Chicago.

Den här invigningskonferensen har användarna i USA länge sett fram emot. Det kommer att hållas bra föreläsningar som täcker en mängd olika ämnen som RF-layout, KiCad-tips, fleranvändarprojekt, hantera bibliotek och fotavtryck, till och med hur du säljer dina projekt och mycket mer. Du kommer att höra några utvecklare, till exempel projektansvarige Wayne Stambaugh, om vad som är på gång och var vi står med KiCad i dag.

Har jag sagt att vår egen Reid Landsrud kommer att hålla föreläsningen "Building the Digi-Key KiCad Library" (Bygga KiCad-biblioteket för Digi-Key) som diskuterar hur biblioteket blev till, några utmaningar vi stod inför och vart vi är på väg härnäst?

Dessutom blir det tävlingar, rundabordssamtal med utvecklare och praktiska demonstrationer för att fördjupa kunskapen om maskinvarudesign och använda KiCad.

Det blir en jättebra konferens att delta i om du gör något slags EDA- eller layoutarbete och du kan till och med få idéer som hjälper dig med planeringen av ditt nästa projekt.

Använder du inte KiCad just nu? Inga problem! Deltagarna lär sig allmänna begrepp kring PCB-design, maskinvaruskapande och utveckling av produkter för marknaden. Särskilda gäster är utvecklare av maskin- och programvara från runt om i världen, bland annat medlemmar av KiCads utvecklingsteam på CERN i Schweiz.

Vi kommer också att ha ett gäng Digi-Key-folk, så leta upp din biljett och gör dig redo för ett spännande evenemang i Chicago – KiCon 2019. Vi ses där.

Om skribenten

Image of Jeremy Purcell

Jeremy Purcell är programchef för digitala designverktyg med ansvar för att anlita verktygsleverantörer och utveckla strategin kring designtillgångar. Han började på Digi-Key 2006 och har varit ansvarig applikationstekniker i ett flertal kampanjer rörande informationsdelning inom kundbasen samt kundengagemanget i verksamheten. Jeremy har en kandidatexamen inom elektroteknik från North Dakota State University i Fargo i USA. Han ägnar gärna några veckor varje sommar till att pyssla med och köra ånglok. Resten av året tänker han på dem.

More posts by Jeremy Purcell