Komma igång med Micrium OS

Silicon Labs EFM32GG11 Giant Gecko utvärderingskort (bildkälla: Silicon Labs)

RTOS (real time operating system) är vanliga i inbäddade applikationer. RTOS-systemen är populära eftersom de gör det enklare att utveckla avancerade program. De sköter mycket av bakgrundsplaneringen och den allmänna programkörningen. Men det kan kännas kämpigt att börja lära sig hur man bygger dem. Därför finns jag här. Jag har skrivit en enkel vägledning, som baseras på ett Micrium OS-projekt. Micrium OS är inbyggt i Silicon Labs SDK, vilket gör det enkelt att komma igång med ett RTOS-projekt. Mitt projekt är ett perfekt sätt att lära sig skapa egna RTOS-program. Här kan du läsa mer om det.

RTOS-programmet är enkelt: Det sätter på och stänger av en LED med en knapptryckning. Syftet är att visa hur du bygger RTOS-program och några av grundkomponenterna i det. Förhoppningsvis kan det hjälpa dig att börja skapa egna program.

Om skribenten

Image of Ben Roloff

Ben Roloff som är Associate Applications Engineer på Digi-Key Electronics har hjälpt kunder med allt som rör mikrostyrenheter sedan 2016. Han föddes 1991 då internet i hemmet fortfarande var ett okänt fenomen. Under hela hans skoltid blev internet allt viktigare. Man kan säga att Ben växte upp tillsammans med internet. Det var hans intresse för datorer som gjorde att han valde att utbilda sig inom datorteknik, och han har nu en kandidatexamen i datorvetenskap från South Dakota School of Mines and Technology.

More posts by Ben Roloff