SEK | EUR | USD

Klassens bästa ergonomilösningar för industrimiljöer

(Bildkälla: Molex)

Genom sin distributionspartner, Digi-Key, strävar Molex efter att hjälpa kunder inom industriautomation att öka effektiviteten och säkerheten genom att erbjuda robusta, högpresterande produkter som Woodhead-kabelenheter, kabelrullar för kraftdistribution och bärbara belysningsprodukter.

Aero-Motive-balanserare, positionerare och indragare kanske inte är de typer av produkter som de flesta kunder förknippar med Molex, men de spelar även en viktig roll i att förbättra drifteffektivitet och arbetarsäkerhet. Och de är tillgängliga via Digi-Key.

Gör arbetet säkrare och effektivare

Muskuloskeletala besvär härrör från överansträngning eller repetitiva rörelser och de innefattar mjukdelsskador som stukningar, sträckningar och bristningar. Enligt U.S. Department of Labor, 2016 rapporterade anställda inom tillverkningsindustrin 35 110 skador på grund av stukningar, sträckningar och bristningar som ledde till frånvaro från arbetet. Utöver den smärta och lidande sådana skador orsakar individer drabbas företagen av kompensationskostnader från arbetarna och förlorad arbetstid.

Ergonomiska verktygsprodukter som as Aero-Motive-balanserare, positionerare och indragare kan minska skador som orsakas av upprepade rörelser och krävande arbetsuppgifter som är vanliga i tillverknings- och monteringsmiljöer. De gör verktygen i stort sett viktlösa och de eliminerar risken för att operatörerna tappar verktyg eller snubblar på dem. Dessutom innebär Aero-Motive-positionerarna att arbetarna inte behöver plocka upp och lägga ner verktyg, vilket minskar skadorna på grund av upprepade rörelser.

Aero-Motive verktygsstödprodukter ökar även effektiviteten i eftersom de kan påskynda monteringsprocesser och minska den fysiska belastningen på arbetarna.

Oavsett om det är en positionerare som håller en liten skruvmejsel framför en montör hos en kontraktstillverkare eller en balanserare som gör en svetspistol på 60 till 92 kg nästan viktlös erbjuder Aero-Motive-produkterna kostnadseffektiv ergonomi som är bäst i klassen i ett stort urval av branscher.

Balanserare, positionerare och indragare

Medan alla tre ger ergonomiskt stöd till operatörerna har de huvudsakliga Aero-Motive verktygsstödprodukterna har var och en även andra syften:

Balanserare gör verktyg och belastningar nästan viktlösa, vilket gör att operatörerna arbetar effektivare och blir mindre trötta, vilket ökar produktiviteten.

(Bildkälla: Molex)

Positionerare använder an friktionsbroms för att hålla ett verktyg eller ett föremål i önskat läge, vilket eliminerar arbetarnas repetitiva upplocknings-/nedläggningsrörelser.

(Bildkälla: Molex)

Indragare drar tillbaka verktyg och andra föremål när ingen kraft appliceras på dem så att verktygen hålls ur vägen för arbetarna när de inte behöver dem samtidigt som de är lätta att komma åt när de behövs.

(Bildkälla: Molex)

När du har valt den Aero-Motive-verktygsstödprodukt som passar dina syften bäst måste du veta hur du ska installera dem korrekt på tillverkningsgolvet eller i arbetsområdet.

Uppnå klassens bästa ergonomi och säkerhet med Aero-Motives verktygsstödsprodukter i 5 enkla steg:

1. Mät den totala vikten hos verktyget (inklusive slangar, vätskor osv.) för att hitta lastens vikt.

2. Välj den balanserare, indragare eller positionerare som placerar lastens vikt mitt i produktens angivna viktkapacitetsintervall.

3. Använd en säkerhetskedja eller säkerhetsvajer för att säkra balanseraren eller indragaren på en separat vagn på skenor.

4. Justera spänningen på balanseraren eller indragaren med den externa justeringsmekanismen tills verktyget blir viktlöst i operatörens hand.

5. Inspektera huvudvajrarnas och sekundärstödens integritet dagligen.

Vilken Aero-Motive-produkt passar din anläggning?

Aero-Motives balanserare, positionerare och indragare finns i olika versioner för att uppfylla behoven i ett stort urval av branscher och tillämpningar. Oavsett om behovet är en allmän fabriksgolvsanläggning, i en fordonskarossverkstad eller monteringslinje för drivlinor, i en konsument-/hushållsapparatanläggning eller för elektrisk, medicinsk eller tung maskintillverkning har Aero-Motive en effektiv ergonomisk lösning.

Nedan visas ett diagram som indikerar vilken Aero-Motive-serie som är lämplig för en viss tillämpning.

(Bildkälla: Molex)

Aero-Motive verktygstödprodukter använder en egentillverkad fjäder som räcker längre och presterar bättre än konkurrenternas motsvarande produkter. För överlägsen hållbarhet i tuffa industrimiljöer är Aero-Motive balanserare, positionerar och indragare kända för att ge klassens bästa ergonomi och är byggda för lång tillförlitlighet.

Varför riskera skador eller ineffektivitet när du kan utnyttja fördelarna hos Molex Aero-Motive verktygsstödprodukter?

Om skribenten

Image of Remus Hotca

Remus V. Hotca är Global Product Manager för Tool Support Products, en del av Industrial Products Group på Molex och övervakar alla aktiviteter som är relaterade till Tool Support Products. Han började på Molex år 2000 och sedan dess har han utvecklat ett rykte bland större OEM-tillverkare för sin förmåga att tillhandahålla ergonomi- och säkerhetslösningar inom allmänna industriella tillverkningsprocesser, Body in White [BIW] och kraftöverföring.

More posts by Remus Hotca